:-)

snabbgenomgång


studier

Efter 3-årigt tekniskt gymnasium i Malmö började jag läsa till Civilingenjör i Elektroteknik på Lunds Tekniska Högskola. På den tiden ryckte och drog arbetsgivarna i studenterna, och efter hand tog mitt extraknäck över. Därför har jag inte avslutat studierna utan har fortfarande examensarbetet kvar.

I stället ägnade jag mig åt mitt andra stora intresse: språk. Det hade också fördelen att man kunde kombinera det med heltidsarbete. Jag läste lite retorik och lite danska, och så småningom tog jag slutligen en fil. kand. i Engelska med min C-uppsats Spoken Language Features in Internet Discussion Groups.

Under tiden som jag studerade var jag också engagerad i Elektrotekniksektionen inom TLTH (teknologkåren). Jag satt i dess styrelse som cafémästare och var med och byggde upp sektionens webbsidor när det här med webben började bli populärt i början av 90-talet. Utanför sektionen var jag också med i LTH:s avdelning av IAESTE, som arbetade med att ta emot studenter från andra tekniska högskolor runt om i värden och förmedla praktikplatser på svenska företag.

arbete

___\___

Jag arbetar som systemadministratör på Axis Communications AB (AXIS), ett lundabaserat företag med verksamhet världen runt som är "världsledande inom nätverksvideo". Vi gör med andra ord webbkameror. Solen går aldrig ner över Axis...

I mitt tidigare liv jobbade jag på ett företag som hette TDC Song, Song Networks eller Arrowhead beroende på när man frågade. Då sysslade jag med lite bredband och mycket webbhotell, eller som jag brukar kalla det: datordagis.

Innan dess upplevde jag IT-bubblan under slutet av 90-talet som utvecklare och systemadministratör på /netch/ (jag blev såld innan företaget gick i konkurs), där vi hjälpte företag som Nöjesguiden, Carlsberg, NK och bokus ta sina första stapplande steg på internet.