Me, Myself and I


snabbgenomgång

 • Namn: Stefan Nyström
 • Längd: 180 cm
 • Vikt: 74 kg (naken, senast jag vägde mig)
 • Ålder: 33 år
 • Födelsedag: 1973-06-28
 • Födelseort: Slottstadens församling, Malmö
 • Hemvist: Lund
 • Blev till i: Lund (rum 213, Malmö Nation)
 • Hårfärg: Mellanblond (säger passet)
 • Ögon: Blå
 • Byxor: Shorts
 • Skjorta: Inte så ofta.

Sådär - nu var det avklarat. Men man är ju mer än bara en massa statistik. Vi kan låtsas kontaktannons:

Jag är en glad ung man i mina bästa år, som söker en positiv utåtriktad livskamrat för långa promenader, mysiga hemmakvällar och framför allt intellektuellt utbyte. Mina intressen är allt som gör livet värt att leva, utom fjärilssamlande och fågelskådande. Diskretion en hederssak. Svar till S-56704 'våga vinn'
Det blev ju ingen så mycket klokare av...


den akademiska hörnan

Jag är inskriven på Elektroteknik (180p) på Lunds Tekniska Högskola, parallellt med att jag arbetar. Den initierade kan läsa ut detta ur min emailadress på skolan (e29sn_at_efd.lth.se), samt dessutom det faktum att jag skrev in mig där 1992. Hade jag hållt normal studietakt skulle jag blivit klar för ett tag sedan, men eftersom jag har gjort lumpen och har deltagit i diverse sociala aktiviteter i skolan (eller som jag säger till mamma: "Jag vill ju läsa lite frivilliga kurser också") så tar det väl minst ett par år till. Om man skall vara allvarlig så är det mest jobbet som stått i vägen, och jag har nu bara examensarbetet kvar.

I verkligheten fokuserar jag snarare mina studier på det humanistiska området; det var kul att läsa Retorik, och härom våren tog jag slutligen en fil kand i engelska med min C-uppsats Spoken Language Features in Internet Discussion Groups.

Att studera innebär naturligtvis mer än att bara gå på föreläsningar och labbar. Jag har till exempel varit engagerad i E-sektionen, på ett par olika poster. Jag var cafémästare, vilket innebär ansvarar för café och försäljning nere i vår sektionslokal edekvata. Som cafémästare sitter man i styrelsen, och deltar därigenom i löpande styrning av E-sektionens verksamhet. Efter det nöjde jag mig med att vara SPARCad, vilket innebär att jag var med och underhöll E-sektionens WWW-sidor.

jobba, jobba, jobba

Vän av ordning noterar kanske att det är en hel del webb-pyssel? Yepp, för det är nämligen det, och annat datorgrejs, jag "arbetar" med. Jag jobbar som systemadministratör (fint ord) på Axis Communications AB (AXIS), som gör webbkameror och sådant.

I mitt tidigare liv jobbade jag på ett företag som hette TDC Song, Song Networks och Arrowhead beroende på när man tittade. IT, vettu. Då var det webbhotel, bredband och epost som gällde, eller som jag brukar kalla det: datordagis.

Innan dess var jag utvecklare och systemadministratör på /netch/ (jag blev såld innan företaget kursade), och mitt favoritprogram är en egen version av en WebCHAT - som är ett sätt att använda netscape/mosaic till att prata med människor från hela världen. Klicka gärna - Chat.

Ännu tidigare byggde jag upp en ISP på Kajplats 305 som nu har delat sig och heter Kulturservern Skåne.


fritid

På fritiden är jag en kulturell typ. I alla fall ibland. Jag sjunger i LTH-kören där jag är med i styrelsen och sköter om webbsajten, och måndagkvällarna är reserverade för i LAK. Jag lyssnar på musik och läser mycket, och musiksmak och favoritförfattare och sådant kan ni se på min obligatoriska länksida.

Jag och ett par kompisar hyr under namnet Movitz Diskoproduktion ut en mobil diskoteksanläggning och spelar all möjlig sorts bra musik. Vår specialitet är privata fester på upp till 100 gäster, till exempel bröllop och dans till födelsedagsfester. Vi kommer bäst till vår rätt om föremålet är mellan 20 och 50, men även de äldre gästerna (till exempel föräldrar och deras vänner) brukar få sitt lystmäte. Hör gärna av er till movitz_at_snec.se om ni behöver en discjockey i Malmö/Lund-trakten!


Intressen

Jo, som jag sa innan: musiksmak och favoritförfattare och sådant kan ni se på min obligatoriska länksida. Jag lovar.


slutkläm

Nå, detta kan väl räcka som beskrivning så länge. Ni vet vad man säger - den som har flest e-mailadresser när han dör vinner - så här är lite adresser som ni kan använda för att ta kontakt med mig:Stefan N, stefan_at_snec.se 2007-04-19 16:07.